Direct advies? 085 – 06 400 80

Ook in 2023 is het mogelijk SDE++ subsidie aan te vragen voor zonnepanelen

Stimulering Duurzame Energieproductie

SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. In 2008 werd deze regeling in het leven geroepen om bedrijven en particulieren te helpen over te stappen op duurzame energieopwekking. Sinds 2013 is de subsidieregel alleen nog beschikbaar voor bedrijven. Na nog een doorontwikkeling heet de subsidie nu SDE++, waarbij naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie wordt gestimuleerd. Meer weten? Wij helpen je graag.

Wat is SDE++ subsidie precies?

Een tegemoetkoming voor bedrijven die duurzame energie opwekken. Dat is nodig, want het opwekken van duurzame energie is duurder dan het opwekken van energie uit fossiele brandstof. Om die reden vergoedt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat met de SDE++ subsidie het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie.

Hoeveel SDE++ subsidie krijg ik?

Dat ligt aan een aantal factoren. Zo is er per duurzame productiemethode een maximale aanvraaghoogte vastgelegd. De toegekende subsidie begint bij de laagst aangevraagde subsidiewaarde en stopt zodra het totaalbedrag op is. Om die reden kan het slim zijn om een iets lager bedrag aan te vragen, waardoor je eerder aan de beurt komt en dus meer kans hebt op toekenning van de subsidie.

De hoogte van de energieprijs speelt mee

Hoe hoog de huidige energieprijs is, speelt ook een rol, naast de subsidiewaarde. De subsidie gaat namelijk uit van de kostprijs van duurzame energieproductie. Die is hoger dan de kostprijs van energieproductie uit fossiele brandstoffen. Je krijgt subsidie om dit verschil te compenseren. Is de energieprijs hoog, dan ontvang je minder subsidie, omdat het verschil dan kleiner is. Daar staat tegenover dat je een hogere vergoeding krijgt voor teruglevering bij hoge energieprijzen.

Hoe en wanneer moet ik SDE++ subsidie aanvragen?

Het aanvragen van een SDE++ subsidie kan een ingewikkeld traject zijn. Om de kans op succes te vergroten, kunnen wij je helpen met de aanvraag. Onze specialisten maken een plan van aanpak op basis van jouw wensen en benodigdheden van zonne-energie. Vervolgens dienen wij de aanvraag voor je in, zodat de kans op het krijgen van de subsidie maximaal is.

Ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw pand? Wij helpen je graag verder met een kosteloos adviesgesprek. Vraag hieronder een dakscan aan, zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar jouw mogelijkheden.

Meer weten over SDE++ subsidie

Laat het ons weten en we vertellen je graag meer over de SDE++ subsidie voor jouw bedrijf

Klik hier voor onze privacyverklaring

Particulier

Als particulier kun je zelf de zon oogsten met zonnepanelen op het dak van jouw woning, op de schuur of in de tuin. Bij Schone Zon maken we een op maat gemaakte offerte inclusief een voorstel voor een optimaal legplan.

Bel ons op 085 – 06 400 80

Mail naar info@solargroep.nl

Solargroep Nederland
Newtonstraat 17
7651 AT Tubbergen

Schone Zon is onderdeel van Solar Groep

Als particulier kun je zelf de zon oogsten met zonnepanelen op het dak van jouw woning, op de schuur of in de tuin. Bij Schone Zon maken we een op maat gemaakte offerte inclusief een voorstel voor een optimaal legplan.

Bel ons op 06 250 100 83

Mail naar info@solargroep.nl

Solargroep Nederland
Newtonstraat 17
7651 AT Tubbergen